Baby Bag

„დაიცავით სამზარეულოში ტილოების წესი, ტყუილად კი არ არის სამი ფერის ტილო,“- რესტორატორი ლიკა კარტოზია

„დაიცავით სამზარეულოში ტილოების წესი, ტყუილად კი არ არის სამი ფერის ტილო,“- რესტორატორი ლიკა კარტოზია

რესტორატორმა ლიკა კარტოზიამ სამზარეულოში წესრიგისა და სისუფთავის დაცვის წესებზე ისაუბრა:

„სამზარეულოს ზედაპირი, სადაც ქალბატონი მუშაობს, თუ ქალბატონი სიმაღლით 1,70-ია, მაშინ ზედაპირი 90 სანტიმეტრზე უნდა იყოს. თუ უფრო მაღალია ქალი, მაშინ აქვს უფლება, რომ აწიოს. ის სივრცე, სადაც პროდუქტს ვამუშავებთ და ვრეცხავთ, შეიძლება 1 მეტრამდე ავწიოთ, რომ დავჭრათ ეს და არ დავიღალოთ. არის სპეციალური გასტრონომიული ზედაპირები, სადაც პირდაპირ მონტაჟდება პოლიეთილენის პარკი და მუშაობის მერე უცებ შეგიძლიათ გააქროთ სახლიდან და არანაირი ბაქტერია არ იქნება თქვენს სამზარეულოში.

სამზარეულოში ღია თაროები ძალიან ლამაზია. თქვენ უნდა გქონდეთ კონტეინერები, ლამაზი, კარგი ზომის. არეულობა არ უნდა იკითხებოდეს. ეს უკვე დაიასახლისზეა დამოკიდებული, რამდენად მოწესრიგებულია და რამდენად აქცევს ამას ყურადღებას. ეს ორგანიზების თემაა. რასაკვირველია, დახურული თაროები უფრო ადვილია, იმიტომ, რომ ვიზუალურად არ ჩანს პატარა ხარვეზები. რაც ყველაზე მთავარია, უნდა გქონდეთ ძალიან კარგი გამწოვი.

ის ზედაპირი, რაზეც ვაკეთებთ საკვებს, არავითარ შემთხვევაში არ უნდა იყოს ახლოს ონკანთან. ერთი შხეფიც რომ მოხვდეს, როდესაც ზეთიან საკვებს ვამზადებთ, კარტოფილს ვწვავთ, თუ მოხვდა, შეიძლება საშინელი დამწვრობა გამოიწვიოს. ზედაპირს რაც შეეხება, მის გაწმენდას, თუ არ გსურთ ქიმიური საშუალებები გამოიყენოთ, შეგიძლიათ ლიმონის წვენისა და სოდის ხსნარი გააკეთოთ და ამით გაწმინდოთ. დაიცავით სამზარეულოში ტილოების წესი. ტყუილად კი არ არის სამი ფერის ტილო. რაღაცები გქონდეთ ზედაპირისთვის, რაღაცები გქონდეთ მეტალის მოსაწესრიგებლად,“- მოცემულ საკითხზე ლიკა კარტოზიამ ტელეკომპანია „ფორმულას“ გადაცემაში „დილა ფორმულაზე“ ისაუბრა.

წყარო:​ „დილა ფორმულაზე“

შეიძლება დაინტერესდეთ

„ძალიან მნიშვნელოვანია გვიყვარდეს შვილიშვილებისა და შვილების წახალისება, მაგრამ არა ტკბილეულით,“- ნუტრიციოლოგი მარი მალაზონია

„ძალიან მნიშვნელოვანია გვიყვარდეს შვილიშვილებისა და შვილების წახალისება, მაგრამ არა ტკბილეულით,“- ნუტრიციოლოგი მარი მალაზონია

ნუტრიციოლოგმა მარი მალაზონიამ ბავშვებში სწორი კვებითი ჩვევების ჩამოყალიბების მნიშვნელობაზე ისაუბრა:

„ძალიან მნიშვნელოვანია გვიყვარდეს შვილიშვილებისა და შვილების წახალისება, მაგრამ არა იმ ტკბილეულით, რომლის გადაჩვევასაც მერე ვცდილობთ ხოლმე. ჩვენ დავაჩვევთ ამას და მერე ვცდილობთ გადავაჩვიოთ. დაჯილდოვება და წახალისება ხდება სხვა ფორმითაც, არ არის საჭირო, რომ ეს გავაკეთოთ მხოლოდ ტკბილეულით. როდესაც ვლაპარაკობთ, რომ რაღაც უყვარს ბავშვს და ვერ გადავაჩვიე, აუცილებლად გავიხსენოთ, იქნებ ჩვენ გავასინჯეთ ეს პროდუქტი, რომელიც თვითონაც ვიცოდით, რომ არც ისე ჯანსაღია, მაგრამ გემრიელია. ბავშვის საგემოვნო ადაპტაცია მოხდა ჩვენი დამსახურებით. ასეთ შემთხვევაში ჩვენი პასუხისმგებლობა აუცილებლად უნდა გავიხსენოთ. თავიდანვე ნუ შევთავაზებთ ბავშვებს იმ პროდუქტს, რომელთანაც მერე იძულებით განშორება ძალიან მტკივნეული იქნება.

როდესაც ჩვენ ვეუბნებით ჩვენს შვილებს, რომ რაღაც პროდუქტი კარგია და რაღაც ცუდია, ამის მაგალითები, პირველ რიგში, ჩვენ ვართ. თუ ჩვენ არაჯანსაღ პროდუქტებს ხშირად მივირთმევთ, ეს აუცილებლად არის ცუდი მაგალითი. ჩვენ გვაქვს ოჯახში დიდი პასუხისმგებლობა. ჩვენი კვებითი ჩვევები, მაგალითად, მარილიანობის ჩვენი აღქმა, შეიძლება ოჯახისთვის ცუდი ტვირთი იყოს. თუ მუდმივად ჭარბად ვამარილებთ კერძს, ოჯახის წევრები ეჩვევიან ამას და მოთხოვნილება უჩნდებათ, რომ ასეთი პროდუქტები მიირთვან,“- მოცემულ საკითხზე მარი მალაზონიამ ტელეკომპანია „იმედის“ გადაცემაში „იმედის დღე“ ისაუბრა.

წყარო: ​„იმედის დღე“

წაიკითხეთ სრულად