Baby Bag

​თუ მარწყვს ასე არ რეცხავთ, მას შესაძლოა, პესტიციდები, ბაქტერიები და მიკრო ორგანიზმები ჰქონდეს

​თუ მარწყვს ასე არ რეცხავთ, მას შესაძლოა, პესტიციდები, ბაქტერიები და მიკრო ორგანიზმები ჰქონდეს

როგორ მოვაშოროთ პესტიციდები, ბაქტერიები და მიკრო ორგანიზმები მარწყვს?

პირველ რიგში, უნდა აღინიშნოს მარწყვის სიკარგეები და დადებითი გავლენა ორგანიზმზე, რომლის შესახებაც ვრცელ პოსტს იპოვით - https://shorturl.at/exzBC.

თუმცა, ისიც აღსანიშნია, რომ მარწყვი ერთ-ერთი ყველაზე მარტივად დაბინძურებად ხილთაგანია. მარწყვი ღრუბელივითაა და იწოვს ყველანაირ პესტიციდს, რასაც ფერმერები მარწყვის მოყვანისას იყენებენ. ამიტომ, მნიშვნელოვანია მაქსიმალურად გამოვრეცხოთ პესტიციდები და სხვადასხვა მიკრო ორგანიზმებიც.

ხერხი N1: ძმრიან წყალში გარეცხვა

ამისთვის დაგჭირდებათ 4:1 წყალი ძმართან მიმართებაში. ჩაყარეთ მარწყვი, გააჩერეთ 5 წუთი და გადაავლეთ წყალი, შემდეგ გაამშრალეთ და გემრიელად მიირთვით.

ხერხი N2: მარილიან წყალში გარეცხვა

2 ლიტრ წყალში გახსენით 3 სადილის კოვზი მარილი, დააყოვნეთ მარწყვი 5 წუთით, გადაავლეთ წყალი, გააშრეთ და გემრიელად მიირთვით.

​​ხერხი N3: სოდიან წყალში გარეცხვა

​​
2 ლიტრ წყალში გახსენით 1 სადილის კოვზი სოდა, ჩაყარეთ მარწყვი, დააყოვნეთ 5 წუთი, გადაავლეთ წყალი და გემრიელად მიირთვით.

​​წყარო: ​Epicalorie
დაახლოებით 5 ცალი მარწყვი შეიცავს იმდენივე ვიტამინ C-ს, რამდენსაც ერთი დიდი ფორთოხალი - რა...
მედიაპორტალი MomsEdu.ge ტრადიციულ რუბრიკას - ენდოკრინოლოგის რეკომენდაციებს წარმოგიდგენთ. ამჯერად ენდოკრინოლოგ-ნუტრიციოლოგი თინათინ კაჭარავა მოგაწვდით კომპეტენტურ ინფორმაციას ს...