Baby Bag

მარწყვის სეზონი ისე არ უნდა დამთავრდეს, ეს საოცარი დესერტი ერთხელ მაინც რომ არ მოამზადოთ

მარწყვის სეზონი ისე არ უნდა დამთავრდეს, ეს საოცარი დესერტი ერთხელ მაინც რომ არ მოამზადოთ

MomsEdu.ge-ს მკითხველს კარგად ახსოვს საგაზაფხულო მარწყვის ტარტი „მასტერშეფის“ გამარჯვებულისგან. 

ნუცა სურგულაძე მორიგ საინტერესო მარწყვის დესერტს გთავაზობთ. 

მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

  • მარწყვი
  • პიტნა
  • ფენოვანი ცომი

კრემისთვის დაგჭირდებათ:

  • კვერცხის გული - 3 ცალი
  • შაქარი - 70 გრამი
  • სიმინდის სახამებელი - 25 გრამი
  • რძე - 250 გრამი
  • კარაქი - 200 გრამი
  • ჟელატინი - 3 გრამი

მომზადების წესი იხილეთ ვიდეოში 👇


არ დაგავიწყდეთ !!!

​Momsedu.ge​-მ თქვენთვის, დედებისთვის შექმნა ახალი სივრცე. მოიწონეთ გვერდი მცოდნე დედ​ები

რამდენად უსაფრთხოა მარწყვი ბავშვებისათვის და როდიდან უნდა დავაწყებინოთ პატარებს მისი მიღებ...
გამოჩნდება თუ არა მარწყვი დახლებზე, პატარები მის დაგემოვნებას ითხოვენ. მნიშვნელოვანია, მშობელმა იცოდეს, რა ასაკიდან შეიძლება ბავშვისთვის კენკრის მიცემა და რა რაოდენობით.​კენკრა, მათ შორის მარწყვი, ვიტ...
​საგაზაფხულო მარწყვის ტარტი „მასტერშეფის“ გამარჯვებულისგან
ამ ვიდეოში „მასტერშეფის“ გამარჯვებული ნუცა სურგულაძე საგაზაფხულო მარწყვის ტარტის რეცეპტს გთავაზობს.ცომისთვის დაგჭირდებათ : ფქვილი 250 გრამიშაქარი 100 გრამიკარაქი 100 გრამიკვერცხი 1 ცალირძე 2...
„შეუძლებელია, მარწყვი ყუნწის მოცილების გარეშე ადეკვატურად გაირეცხოს“ - რა საფრთხეზე საუბრო...
აღნიშნულის შესახებ სოციალურ ქსელში ინფექციონისტი მაია ბუწაშვილი წერს.

შეიძლება დაინტერესდეთ

როგორ მოვამზადოთ ინდაურის საცივი? - რეცეპტი

როგორ მოვამზადოთ ინდაურის საცივი? - რეცეპტი

ინდაურის საცივი მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტები:

  • ინდაური
  • ხახვი - 400 გრ.
  • ხმელი ქინძი - 1 ს.კ.
  • უცხო სუნელი - 1 ს.კ.
  • ნიორი - 5 კბილი
  • მწარე წიწაკა - 1 ცალი
  • ყვითელი ყვავილი - 2 ს.კ.
  • ნიგოზი - 500 გრ.
  • ღვინის ძმარი
  • მარილი
მომზადების წესი:

მოხარშეთ ინდაური, მოხარშულ ინდაურს მოაყარეთ მარილი, შედგით ღუმელში და აცადეთ, სანამ კანი არ გაწითლდება. ინდაურის ბულიონს მოაშორეთ ცხიმი, ამოიღეთ დაახლოებით ერთი ჭიქა და დაასხით ტაფაზე. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ. ნიგოგზს დაუმატეთ ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, ზაფრანა, ნიორი, წიწაკა, ცოტა ძმარი და შეაზილეთ ერთმანეთს, რომ ნიგოზს გამოუვიდეს ცხიმი (ზეთი). (ეს ცხიმი ცალკე გადაიტანეთ პატარა ჭიქაში და შეინახეთ). მიღებულ მასას დაუმატეთ ბულიონი და გაცერით საცერში. ადუღეთ დაახლოებით 20-25 წუთი და თან ურიეთ. აღნიშნული მასა გააციეთ. ინდაური დაჭერით ნაჭრებად და ჩაალაგეთ მზა საცივში. სურვილისამებრ ზევიდან მოასხით ნიგოზის ზეთი და მოაყარეთ ბროწეულის მარცვლები.

გემრიელად მიირთვით 
წაიკითხეთ სრულად