Baby Bag

„პატარაობიდანვე გაკვეთილებზე ყოფნის ნაცვლად, სამზარეულოში ვიპარებოდი და ბაღის დიასახლისს სადილის მომზადებაში ვეხმარებოდი“ - ნუცა სურგულაძე

„პატარაობიდანვე გაკვეთილებზე ყოფნის ნაცვლად, სამზარეულოში ვიპარებოდი და ბაღის დიასახლისს სადილის მომზადებაში ვეხმარებოდი“ - ნუცა სურგულაძე

კუ­ლი­ნა­რი­უ­ლი ­შოუს - ,,მას­ტერ­შე­ფის“ მე­ო­რე სე­ზო­ნის გა­მარ­ჯვე­ბუ­ლი ნუცა სურ­გუ­ლა­ძე პატარაობიდანვე ანიმაციური ფილმების ნაცვლად, კულინარიულ შოუებს უყურებდა. ბაღშიც კი, როდესაც მუსიკის ან რამე სხვა გაკვეთილი იყო, ის სამზარეულოში იპარებოდა და ბაღის დიასახლისს სადილის მომზადებაში ეხმარებოდა. ნუცამ თავისი ცხოვრების საინტერესო მომენტები ​MomsEdu.ge-სთან საუბრისას გაიხსენა და ჩვენი მკითხველისთვის უკვე კარგად ნაცნობი ვიდეობლოგის -​ „ნუცას​ რეცეტების“ სამომავლო გეგმებზეც ისაუბრა.  

- ნუცა, რომ გაიხსენოთ, რამდენი წლის იყავით, როდესაც პირველი კერძი მოამზადეთ? 

რაღაცებს სულ ვაკეთებდი დამოუკიდებლად, მაგრამ პირველი, რაც კარგად მახსოვს, იყო შოკოლადის ორცხობილები, რომლებიც აფრიკელი ბავშვების დასახმარებლად გამოვაცხვე (ვაკის პარკში გავყიდეთ და თანხა მათ გადავურიცხეთ). ალბათ მეოთხე კლასში ვიქნებოდი.

- Საფრანგეთში, კულინარიის სკოლაში სწავლა რამ გადაგაწყვეტინათ, რატომ საფრანგეთი?

- ნინამ (დედაჩემმა) გადაწყვიტა, ფრანგულ სკოლაში შევეყვანეთ მე და ანა (ჩემი და). ამან განაპირობა ის, რომ სკოლა საფრანგეთში დავამთავრე და თან საფრანგეთი ითვლება კულინარიის მექად. კულინარია სულ მინდოდა, მამამ მთხოვა, ჯერ სადმე ისწავლე და მერე გადადი კულინარიაშიო, დედამ მითხრა, რაც შენს გულს უნდა, ის გააკეთეო - მეც პირდაპირ კულინარიულ სასწავლებელში ჩავაბარე.


- გორდონ რამზისთან მუშაობის პერიოდი რომ გაიხსენოთ… როგორც ვიცით, ინსტაგრამზე თქვენი გამომწერია...

- კულინარიული სასწავლებლის ბოლო საფეხური იყო სტაჟირება, ადგილი მე თვითონ უნდა შემერჩია, ბორდოს გრანდ-ოტელში გორდონ რამზის რესტორანი იყო და 5 თვის განმავლობაში არჩევდნენ სტაჟიორს, არავინ არ მოსწონდათ. ჩემი ოცნება იყო მასთან მუშაობა, მაგრამ უნარები საერთოდ არ მქონდა... მაინც გავბედე და შევავსე აპლიკაცია, პირადად მივიტანე და ვუთხარი, რომ 5 ენაზე ვსაუბრობდი, ვიყავი საქართველოდან და მინდოდა, მსოფლიოში ნომერ პირველი შეფი ვყოფილიყავი. მეორე დღესვე ამიყვანეს. ძალიან რთული იყო, 200 კგ. კარტოფილს ვთლიდი დღეში, უმძიმეს ყუთებს ვათრევდი, მაგრამ ერთხელ არ დამიწუწუნია.

გორდონ რამზის გაცნობა საერთოდ ჰოლივუდური ფილმის სცენა იყო. გრანდ-ოტელში იყო დიდი წვეულება, გამოპრანჭული ხალხი საბანკეტო დარბაზში იყო შეკრებილი და გორდონ რამზი სცენიდან მათ სიტყვით მიმართავდა. მე გამოვედი სამზარეულოდან (რაც სასტიკად იყო აკრძალული), შევედი ამ დარბაზში, მივწიე-მოვწიე ხალხი და სცენასთან მივედი, ვიღაცები მანიშნებდნენ, რომ ეს აკრძალული იყო. ამ დროს სცენიდან შემამჩნია გორდონ რამზიმ და მანიშნა, ამოდიო. თავი სიზმარში მეგონა. მკითხა, რა იყო ჩემი მთავარი მოტივაცია და მე ვუპასუხე, რომ მეც მინდოდა ვყოფილიყავი ნომერ პირველი შეფი მსოფლიოში. მან ძალიან თბილად მიიღო ეს და მითხრა, რომ ძალიან გამბედავი და ძლიერი ვიყავი, ქუდზე წამიწერა: Bravo Love G.R. 

გადაიღო ჩემთან სურათები და იმ დღესვე დამაფოლოვა ინსტაგრამზე. დღემდე მიწონებს პოსტებს და მიკომენტარებს სთორებს.

- „მასტერშეფზეც“ რომ გვესაუბროთ. Რა შეცვალა ამ პროექტმა თქვენს ცხოვრებაში?

- „მასტერშეფი“ ასევე იყო ჩემი დიდი ოცნება და ერთი გიგანტური საფეხური ჩემი მიზნის მისაღწევად. საკმაოდ დიდი ემოციური და ტექნიკური რესურსი მოითხოვა ჩემგან, თუმცა გამარჯვება გაცილებით დიდი ჯილდო აღმოჩნდა. ამ შოუში მე მინდოდა, ჩამოვყალიბებულიყავი პროფესიონალად, ხოლო ადამიანურ ჭრილში უკვე მოგვიანებით გამიცნობდა ხალხი.

 

- Რითი ხართ „მასტერშეფში“ გამარჯვების შემდეგ დაკავებული?

- მივდიოდი იტალიაში სასწავლებლად და დაიწყო მსოფლიო პანდემია. თუმცა ტურბულენტური გარემო არ მაშინებს, მაქვს ადგილობრივი კოლაბორაციები. 

- ახლა საკმაოდ აქტიურად წერთ ვლოგებს - „ნუცას​ რეცეტებს“, სადაც ქალებს და არა მარტო მათ, საოცარი კერძების რეცეპტებს უზიარებთ. Რა გეგმები გაქვთ ამასთან დაკავშირებით?

- აუცილებლად გვინდა ამ ვლოგის გამრავალფეროვნება, რუბრიკების, საინტერესო გათამაშებების დამატება. ჩვენი საყვარელი ვიდეობლოგი შეიძლება სულ მალე სატელევიზიო ეთერშიც იხილოთ და კიდევ უფრო სანახაობრივი გახდება. საინტერესო სტუმრებს ვიწვევთ. გვინდა, მეტი ინფორმაცია მივაწოდოთ ხალხს ჯანსაღი კვების პრინციპებზე.

 - Ნუცას ჯანსაღ რეცეპტებზეც რომ მოგვიყვეთ... თქვენი ეს პროექტი საკმაოდ პოპულარულია.

- მე ძალიან მწყდება გული, რომ სკოლებში არ გვასწავლიდნენ, თუ რა დიდი მნიშვნელობა აქვს კვებას, ნივთიერებებს, მიკროელემენტებს და ვიტამინებს. ამ კულტურის დანერგვა მინდა და ვინაიდან მე ბევრი ბავშვი და მოზარდი მიყურებს, ვფიქრობ, სწორი ჩვევების ჩამოყალიბებაში დავეხმარები მათ.

 - თქვენი საყვარელი კერძი რომელია?

- ნაყინი, ნაყინი და ნაყინი.

- Რომელი ქვეყნის სამზარეულო გიყვართ ყველაზე მეტად?

- ძალიან მიყვარს ხმელთაშუაზღვისპირეთის სამზარეულო, ის ჯანსაღია და გემრიელი.

- ეგზოტიკური კერძები თუ გაგისინჯავთ და რომელი? 

- ყოველთვის ყველაფერს ვსინჯავ. ბოლოს პარიზში როცა ვმუშაობდი, დასვენების დღეებში აუცილებლად ვსტუმრობდი ახალ რესტორნებს და ბოლო ფულით ახალ გემოს ვსინჯავდი, სხვანაირად ჩემს პროფესიაში ვერ გაიზრდები. მგონია, ყველაფრის გასინჯვას შევძლებ, რომ ვიცოდე, რა არის. ეგზოტიკურია ჩემთვის ყველა რეცეპტორზე ერთდროულად ზემოქმედება, მაგალითად, როდესაც ერთ ლუკმაშია ბევრი გემო: ტკბილი, მლაშე, ცხარე, მჟავე, უმამი. ეს დადებითად ზემოქმედებს ადამიანის განწყობაზე, ამ დროს გამოიყოფა ბედნიერების ჰორმონები და ადრენალინი. ასეთი საკვები ენერგიასაც გმატებს და მოტივაციასაც.

- მუდამ გვერდში გიდგათ დედა, მასზეც რომ გვესაუბროთ. მისი რჩევით მიხვედით „მასტერშეფში“?

- ნინა არის ჩემი ყველაზე ახლო ადამიანი, ის სულ გვერდით მიდგას და სულ მიჭერს მხარს, ჩემს გადაწყვეტილებებში არასოდეს ერევა, მაგრამ კარგ რჩევას სულ მაძლევს. „მასტერშეფში“ მონაწილეობა იყო ჩემი სურვილი და გადაწყვეტილება, ნინას კი სჯეროდა, რომ მე გავიმარჯვებდი და ძალიან მეხმარებოდა მისი ეს რწმენა. როდესაც იცი, რომ შენი უპირობოდ სჯერათ, ამ დროს უძლიერესი ხდები. ნინა ძალიან წარმატებულია თავის პროფესიაში, ის არის პიარის სპეციალისტი. სულ იმაზე ხუმრობს, რომ 15 წელი ეკრანზეა და ხან რის ანალიზს აკეთებს და ხან რის რჩევას იძლევა, მაგრამ ნუცასთან ერთად გაკეთებულმა წვნიანმა გამხადა ცნობილიო.

- თქვენთვის რას ნიშნავს ნინას შვილობა და მისთვის ნუცას დედობა? 

ნინას შვილობა არის ბედნიერება, ის არასოდეს ერევა ჩემს ცხოვრებაში, თავიდანვე დამოუკიდებელი გამზარდა და მექცეოდა როგორც მეგობარს. ნინა ამბობს, რომ მე შევცვალე ის და ბევრს სწავლობს ჩემგან. მან დღემდე არ დაკარგა ბავშვური ცნობისმოყვარეობა ახლისადმი. ნინა ბრძენია და ძალიან კარგად მიხსნის ყველაფერს, რაც ჯერ არ მესმის.

- ერთად თუ ამზადებთ კერძებს?

- ნინამ ჩემთან ერთად დაიწყო მზადება, ძალიან სერიოზულად მიუდგა საკითხს და უგემრიელესი კერძებიც გამოსდის, გემოებს ახამებს ინტუიციის დონეზე და საოცრად კარგადაც, სუნელების დედოფალს ვეძახი. 

- და ბოლოს, მიზანი, რომლისთვისაც ამ ეტაპზე იბრძვით...

ჩემი მთავარი მიზანი არასდროს მავიწყდება - გავხდე მსოფლიოში ნომერი პირველი შეფი და ქართული სამზარეულო გავაცნო მსოფლიოს.