Baby Bag

როგორ მოაგვარო ყელის ტკივილი მარტივად და სწრაფად? - გიორგი ღოღობერიძის რეკომენდაციები

როგორ მოაგვარო ყელის ტკივილი მარტივად და სწრაფად? - გიორგი ღოღობერიძის რეკომენდაციები

ექიმმა გიორგი ღოღობერიძემ ყელის ტკივილის დასამარცხებლად საუკეთესო საშუალების შესახებ ისაუბრა:

„აქ შენ გაიგებ იმას, როგორ შეიძლება ეს პრობლემა მოიშორო უმარტივესად. ძალიან ბევრს აწუხებს ყელის ტკივილი. როგორ მოაგვარო ყელის ტკივილი, თუ სახლში ხარ, იღებ მედიკამენტებს და შედეგი არ გაქვს. ყელის ტკივილი თავისითაც აგილაგდება 2-დან 7 დღეში. მე შენ გასწავლი უფრო მარტივ, უფრო კარგ გზას ყელის ტკივილის წინააღმდეგ, ვიდრე მედიკამენტებია.“

გიორგი ღოღობერიძის თქმით, ყელის ტკივილის წინააღმდეგ ყველაზე ეფექტიანი მარილიანი თბილი წყლის სავლებია:

„ყველაზე კარგი გზა, რომ ყელის ტკივილი მოაგვარო, არის მარილიანი თბილი წყლის სავლები. დამერწმუნე, ეს არის პირველი ტაქტიკა, რომელიც გამოიყენება, როდესაც ვინმეს აქვს ყელის ტკივილი. უნდა აიღო 240 მილილიტრი თბილი წყალი. მასში უნდა გახსნა ნახევარი ჩაის კოვზი სუფრის მარილი. კარგად მოურიო და გამოივლო 15 წამის განმავლობაში ძალიან კარგად. ეს ხსნარი არ გადაყლაპო. სავლები უნდა გაიკეთო ყოველ 1-2 საათში.“

„სოდის გამოყენებაც შეიძლება, მაგრამ სჯობს გამოიყენო მარილი. ეს ნამდვილად სანდოა. ყელის ტკივილის მართვა ასევე უნდა მოხდეს პარაცეტამოლით და იბუპროფენით 6 თვის ასაკიდან. ეს წამლები არ უნდა იყოს გამოყენებული ერთჯერადად, არამედ ყოველ 6 საათში, სანამ შენ ყელი გტკივა. მიიღეთ ბევრი სითხე. მოერიდეთ საუბარს, თამბაქოს კვამლს, ცხელ ან ცივ საკვებს, უხეშ და მკვრივ საკვებს, ცხარეს და მჟავეს,“- აღნიშნა გიორგი ღოღობერიძემ.

წყარო:​ Usmle მოსამზადებელი ცენტრი 

შეიძლება დაინტერესდეთ

„არ შევინახოთ კიტრი და პომიდორი მაცივარში ერთად, ერთ ჯამში“

ტელეკომპანია „იმედის“ გადაცემის „იმედის დილა“ წამყვანებმა ოთარ ტატიშვილმა და თამარ კობახიძემ მაცივარში პროდუქტების სწორად შენახვის წესებზე ისაუბრეს:

„კარი არის მაცივრის ყველაზე თბილი ადგილი, სადაც არავითარ შემთხვევაში არ უნდა მოვათავსოთ ფარში, რძე, მალფუჭებადი პროდუქტები. აქ შეგვიძლია ჩავდოთ გაზიანი სასმელები, ტყემალი, აჯიკა. ყველაზე დიდი შეცდომაა კვერცხის მაცივრის კარის თაროზე მოთავსება. კვერცხი უნდა განვათავსოთ მაცივრის მეორე ან მესამე თაროზე. კვერცხი არავითარ შემთხევავში არ ამოვიღოთ შეფუთვიდან და მაცივარში შენახვამდე არ უნდა გავრეცხოთ. კვერცხი უშუალოდ პროდუქტის მომზადებამდე უნდა გავწმინდოთ სველი ტილოთი. მაცივრის პირველ თაროზე ვაწყობთ რძის პროდუქტებს, კარაქს, რძეს, მაწონს, ყველს. მეორე-მესამე თაროზე შეიძლება მოვათავსოთ სახლში გამზადებული სალათი. ხორცს თუ არ ვამზადებთ, აუცილებლად ვინახავთ საყინულეში.

რაც შეეხება ბოსტნეულის უჯრას, რომელიც მოჰყვება მაცივარს, არავითარ შემთხვევაში არ შევინახოთ კიტრი და პომიდორი ერთად, ერთ ჯამში. პომიდორი დიდი რაოდენობით ეთილენის გაზს შეიცავს. პროდუქტი სწრაფად მწიფდება, შეიძლება სწრაფად გაფუჭდეს და სხვა პროდუქტები დააზიანოს. მწვანილი შეგვიძლია შევინახოთ სპეციალურ დახურულ პარკებში, ასე მწვანილი დიდხანს ინახება.“

წყარო: ​„იმედის დილა“

წაიკითხეთ სრულად